Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@10:43:52 GMT

شرحی بر دعای رجبیه توسط محمد شجاعی + فیلم

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۵۷۹۱۵

شرحی بر دعای رجبیه توسط محمد شجاعی + فیلم

‍‍‍‍‍‍

یکی از محققان علوم قرآن و حدیث با بیان اینکه ادعیه ماه رجب توسط امام زمان(عج) انشاء شده است، به شرحی از دعای رجبیه پرداخت. ۰۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۴ فرهنگی حکمت و فکرت قرآن و عترت نظرات

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا،زیارت رَجَبیّه از جمله زیارات مأثور و مشهور شیعه است که بر استحباب خواندن آن در ماه رجب در حرم‌های معصومان تأکید شده، به گفته شیخ طوسی، این زیارت از ناحیه حضرت ولیعصر(عج) صادر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدیمی‌ترین منبعی که این دعا را ذکر کرده، کتاب «مصباح المجتهد» شیخ طوسی و پس از آن کتاب «المنار» محمد بن جعفر مشهدی است.

در همین راستا، «محمد شجاعی» محقق و پژوهشگر علوم قرآن و حدیث در بیانی با اشاره به اینکه ادعیه ماه رجب نوعاً انشای خود امام زمان (عج) خطاب به شیعیانشان است، به «زیارت رجبیه» اشاره کرد و گفت: این دعایی است که معمولاً در حرم اهل بیت (ع) می‌خوانیم و با این فراز آغاز می‌شود؛ «الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی أَشْهَدَنَا مَشْهَدَ أَوْلِیَائِهِ فِی رَجَبٍ»، سپاس خدا را که ما را در ماه رجب در محضر اولیائش حاضر کرد.

این پژوهشگر علوم قرآن و حدیث افزود: بر اساس همین فراز باید به این نکته توجه داشته باشیم که اگر ما به زیارت اهل بیت(ع) می‌رویم، در واقع این خداست که ما را به زیارت برده است و این از عظیم‌ترین الطاف و نعمات الهی به شمار می‌رود.

شجاعی با بیان اینکه دعای رجبیه بحث انسان‌شناسی بزرگی را در بردارد، اظهار کرد: اهل بیت (ع) با این حمد در ابتدای این دعا می‌خواهند ما را به این نکته توجه بدهند که پیوسته بر سر سفره خدای متعال هستیم.

وی با اشاره به فرازی دیگر از این دعای شریف گفت: «اللَّهُمَّ فَکَمَا أَشْهَدْتَنَا مَشْهَدَهُمْ [مَشَاهِدَهُمْ] فَأَنْجِزْ لَنَا مَوْعِدَهُمْ وَ أَوْرِدْنَا مَوْرِدَهُمْ»، خدایا! چنان که ما را به محضر ایشان حاضر کردی، به وعده آنها در حق ما وفا کن و ما را به جایگاه ورود آنان و فیض وجودشان وارد فرما.

این پژوهشگر علوم قرآن و حدیث یادآور شد: از جمله این وعده‌ها «ظهور امام زمان (عج)»، «محشور شدن با اهل بیت(ع)» و ... است. ما طاقت دوری از خانواده اصلی و آسمانی خود را که همان اهل بیت(ع) باشند نداریم، لذا از خداوند متعال درخواست می‌کنیم که هرجا اهل بیت(ع) را می‌برد، ما را نیز همانجا ببرد.

* ادامه سخنان استاد شجاعی را در فیلم زیر ببینید:

 

انتهای پیام/

R1410/P1439/S4,36,37/CT1 واژه های کاربردی مرتبط اهل بیت علیهم السلام

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اهل بیت علیهم السلام اهل بیت علیهم السلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۵۷۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه قم رقم زد

مدیر حوزه‌های علمیه کشور، گفت: امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم،آیت‌الله علیرضا اعرافی در مراسم اختتامیه دهمین جشنواره علامه حلی(ع) در سالن همایش‌های مدرسه علمیه معصومیه قم با گرامیداشت روز معلم و یاد و خاطره استاد شهید آیت‌الله مطهری، اساتید را پایه رشد علمی و توسعه و پیشرفت خواند.

وی با تقدیر از عملیات وعده صادق و تسلیت سالروز شهادت امام صادق(ع) افزود: امام صادق(ع) یک نقطه عطف و تحول بزرگ علمی و فرهنگی و سیاسی در جهان بودند و جایگاه آن حضرت کاملا ممتاز و ویژه است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور به کتاب 22 جلدی مسند الامام الصادق(ع) اثر مرحوم آیت الله حاج شیخ عزیزالله عطارودی(ره) اشاره کرد و گفت: مرحوم عطارودی احادیث موجود و باقی مانده از تراث امام صادق(ع) را جمع آوری کرده که به حدود 40 هزار متن حدیثی و روایی از حضرت می رسد.

به گفته اعرافی ثبت و ضبط 21 هزار و 44 راوی و شاگرد امام صادق(ع) نشان می‌دهد که عدد 4 هزار شاگرد عدد بی‌ربطی نیست. همچنین حدود 40 هزار حدیث و بیش از 22 هزار راوی در مقیاس آن زمان فوق العاده بزرگ است و نشان می دهد که امام صادق(ع) چه جایگاه و تاثیرگذاری عظیمی داشته اند.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: اگر حدود 20 هزار حدیث امام باقر(ع) را به حدود 40 هزار حدیث امام صادق(ع) اضافه کنید قریب 60 هزار روایت و حدیث از صادقین(ع) در دست ماست و تقریباً نیمی از تراث حدیثی شیعه است و این دو امام بزرگوار بیش از نیمی از تراث روایی و حدیثی ما را افاضه فرموده اند.

به گفته وی معارف صادقین(ع) و به ویژه امام صادق(ع) از لحاظ شمول و استیعاب یعنی نسبت به تمام شاکله اندیشه دینی در رتبه اول است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور افزود: امامین صادقین(ع) به ویژه امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی با قرائت خاندان پیامبر(ص) را ارائه کردند. البته ما همه ائمه اطهار(ع) را نور واحد می دانیم و اگر تفاضلی هم بیان می شود آسیبی به آن نور واحد نمی زند.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه اظهار داشت: امام صادق(ع) هم در میدان مواجهه با الحاد و اندیشه‌ها و فرق انحرافی بودند و هم در برابر کانون‌های سیاسی منحرف ایستادند و یک ساماندهی فرا زمانی را انجام دادند.

 اعرافی گفت: همه مدیون تراث عظیم امام صادق(ع) هستند و حوزه‌های علمیه باید به طور ویژه از این منظومه صیانت کنند و بازسازی متناسب با هر عصر و زمان را انجام دهند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با تاکید بر این که حوزه علمیه قم در 100 سال اخیر و به ویژه بعد از نهضت و انقلاب امام(ره) پرچمداری جامعی از مکتب امام صادق(ع) انجام داده است، تصریح کرد: امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • موزه آستان قدس رضوی نفائسی مرتبط با امام صادق(ع) در خود دارد /به جامانده از صادق آل محمد(ع)
  • چند آموزه‌ مهدوی در دعای عهد و ندبه‌ ی امام صادق (ع)
  • انتشارات صهبا از کتاب جدید با نام «حدیث مکارم الاخلاق» رونمایی کرد
  • زمزمه دعای کمیل در روستای لیلی یادگار + فیلم
  • امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه قم رقم زد
  • حدیث روز | جایگاه نیّت
  • پایان همایش ملی هویت اصلی زنان در آئینه قرآن و حدیث با معرفی مقالات برتر در گرگان
  • دعای خیر عباس‌میرزا در حق ناصرالدین‌شاه یک‌ساله: پنجاه سال خوشی‌ها ببیند
  • عکس/ حدیث نصب شده در دیدار امروز معلمان با رهبر انقلاب
  • حدیث روز | با معلم خود چگونه برخورد کنیم؟